Samen werken aan het bevorderen van innovatie in de gezondheidszorg

Er is geen enkel ander gebied dat zo direct en dringend levens beïnvloedt als de gezondheidszorg. En omdat de uitdagingen die ons vakgebied bepalen groter worden, van het verschuiven van de demografie tot en met de prijsdruk en verder, moeten wij voortdurend onze standaardwerkwijzen opnieuw bepalen om nog meer waarde te leveren voor patiënten en artsen.

Baxter en de Mayo Clinic hebben onlangs een samenwerking op het gebied van R&D aangekondigd gericht op de ontwikkeling van transformatieve gezondheidszorgtechnologieën. Ons eerste doel betreft onbeantwoorde behoeften van patiënten bij de behandeling van nierziekte, en er volgt nog meer. Voor Baxter is deze overeenkomst de eerste in zijn soort.

Het is vandaag de dag niet echt iets bijzonders om de voordelen van samenwerking in te zien en daarnaar te handelen. Bedrijven in vrijwel elke bedrijfstak bevorderen actief samenwerking van medewerkers en misschien zelfs een aantal zeer goed gedefinieerde externe afspraken om creatief denken aan te moedigen. Er kan echter aarzeling insluipen als het gaat om samenwerkingen tussen instellingen op grotere schaal, die ambitieuzer zijn en een relatief vrije vorm hebben. Mogelijke obstakels zoals financiële verstrengeling, distributierechten en de goede oude bureaucratie beginnen een rol te spelen.

Maar er is geen doel dat dringender is of urgenter voor leven en dood dan fundamentele innovatie in de gezondheidszorg. Organisaties die hun impact willen maximaliseren, moeten bereid zijn om ervaren barrières te omzeilen of te doorbreken om een aantal cruciale voordelen te kunnen realiseren:

STERK(E) PUNT(EN): Goed bij elkaar passende organisaties combineren elkaar aanvullende sterke punten om dingen te bereiken die als ze alleen zouden worden gedaan moeilijker zouden zijn. In dit specifieke geval, brengt de Mayo Clinic zijn ongeëvenaarde klinische, onderwijs- en onderzoeksmogelijkheden mee, als combinatie met Baxter’s eigen sterke punten van wereldklasse, namelijk R&D, productie en in de handel brengen.

SNELHEID: Bredere mogelijkheden en vaardigheden betekenen dat meer expertise kan worden toegepast in combinatie met het versnellen van innovatie. En als het gaat om het redden en verlengen van levens, telt elke minuut.

TOEGANG: Dit is ons gezamenlijk doel: vanuit de voorhoede toegang tot innovatie die levens ten goede kan veranderen. Er zijn meer mogelijkheden om een verschil te maken als meerdere organisaties samenwerken, om de brede beschikbaarheid te garanderen van nieuwe oplossingen in de gezondheidszorg.

Onze overeenkomst met de Mayo Clinic is zeer veelbelovend en het is een van de vele onderzoeksactiviteiten van Baxter. Uiteindelijk gaat het hierom: Als het neerkomt op het verbeteren van de zorg in de complexe, competitieve omgeving van vandaag de dag, staat er te veel op het spel om je te beperken tot het alleen zelf nastreven van verandering. Je moet openstaan voor het realiseren van mogelijkheden binnen en buiten de beperkingen van de traditionele praktijk, om de zorg naar het volgende niveau te tillen.

 

—Joe Almeida, Chairman en CEO