Hoe bevorder ik loopbaangroei? Neem het aan van een CEO - ”It’s grit”

Een poos geleden had ik de kans om medewerkers te spreken bij Baxter’s Rotational Development Programs. Dit zijn pas afgestudeerden met veel mogelijkheden die ervaring krijgen in een aantal verschillende taken in hun gekozen vakgebied - R&D, financiële zaken, verkoop, enzovoort - om hun vaardigheden en leiderschapscapaciteiten op te bouwen. Met andere woorden, zij zijn het talent dat de toekomst van Baxter zal bepalen.

Contact leggen met energieke jonge professionals doet me denken aan hoe ikzelf ben begonnen, toen ik een leergierige nieuweling was en kennismaakte met het bedrijfsleven. Mijn brandende vragen aan de leidinggevenden toen waren dezelfde als die ik vandaag de dag hoor: Wat motiveert u? Hoe bent u van punt A naar punt B gekomen? Wat is het geheim voor een succesvolle loopbaan?

Afhankelijk van het moment, geven mijn antwoorden verschillende kwaliteiten weer die zoals ik heb geleerd essentieel zijn voor effectief leiderschap, van strategisch denken en oog voor diversiteit tot en met je aan kunnen passen en gevoel voor humor.

Maar de laatste tijd heb ik me gerealiseerd dat er één kwaliteit is waarop ik boven alles de nadruk moet leggen. Noem het persistentie, vasthoudendheid, drive of grit. Het is de wil om vooruit te blijven gaan en uitstekende resultaten te leveren, zelfs - of vooral - als je onderweg weerstand tegen komt.

Dit gaat niet over het tegenwerken van een werkplekreferaat. In plaats daarvan gaat het erom hoe je met uitdagingen omgaat om resultaten te bereiken die aansluiten bij de missie en de waarden van je bedrijf.

Waar u ook werkt, ik hoop dat u dat doet binnen een structuur en cultuur die u toestaan om dagelijkse resultaten zo effectief mogelijk te sturen. Maar er zijn van die aha-momenten als er inspiratie is of hard werken nieuwe inzichten biedt. U ziet een oplossing voor zich die de prestaties kan verbeteren of een kans om te grijpen. Hoe maak je iets van deze momenten? Hoe ga je om met weerstand? Laat je de moed zien van waar je voor staat? Dat zijn de momenten die een loopbaan zullen bepalen.

De missie van Baxter is om levens te redden en te verlengen. Medewerkers overal binnen het bedrijf stellen dit als doel… En de hele speciale medewerkers streven ernaar om elke dag een groter verschil te maken. Zij zijn vastbesloten om obstakels als kansen te zien. Zij zorgen voor wat ons vooruit doet gaan; en dat doet hen ook vooruit gaan.

Er zijn veel wegen naar loopbaan ontwikkeling en die zijn allemaal verschillend. Maar voor mij is uw vasthoudendheid bij het bereiken van meer dan de verwachtingen wat uw uiteindelijke mogelijkheden zal bepalen.

—Joe Almeida, Chairman en CEO

Krijg meer informatie over loopbanen die invloed hebben op levens en ons commitment aan persoonlijke en professionele groei.