Baxter BioSurgery producten blijken een cruciale aanwinst te zijn bij reizen voor medische missies

In een gemeenschap hoog in de bergen van een koloniale stad zijn de vloeren vuil en hangt er een voortdurende geur van rook binnen de muren van het gebouw maar toch hebben de bewoners toegang tot gratis chirurgische zorg van hoge kwaliteit. Als gevolg van het samenwerkingsverband van Baxter met AmeriCares wordt wat een onmogelijke realiteit lijkt bewaarheid voor degenen die zorg nodig hebben.

“We waren niet op de hoogte dus aarzelden we in eerste instantie om producten voor chirurgische zorg van Baxter op voorraad te nemen,” aldus Emanuela Chiaranda, Associate Director, Corporate Relations voor AmeriCares. “We begonnen met slechts een kleine hoeveelheid voorraad en waren daar in een paar weken doorheen als gevolg van een hoge vraag van artsen die deelnamen aan reizen voor medische missies. Deze producten maken operaties in minder dan ideale condities zoveel gemakkelijker.”

AmeriCares is een wereldwijde organisatie op het gebied van reageren in noodsituaties die levens redt en een gezondere toekomst opbouwt voor mensen in crisis in de Verenigde Staten en wereldwijd. Baxter’s reeds langlopende relatie met AmeriCares helpt het faciliteren van tijdige, gerichte medische hulp ondersteuning in tijden van crisis.

AmeriCares heeft Baxter chirurgische producten met artsen meegestuurd die door de wereld reisden in landen waaronder bijvoorbeeld Ecuador, Guatemala, Haiti, Jamaica, Nepal, Uganda. Omdat artsen in de VS op de hoogte zijn van wat Baxter doet, blijft er veel vraag naar chirurgische zorgproducten van Baxter als zij aanvragen doen voor hun medische missies. Emanuela is trots op de efficiëntie van het samenwerkingsverband en geeft aan dat in tijden van crisis de AmeriCares organisatie het eerste ter plaatse kan zijn met mogelijk levensreddende middelen.

Het lijdt geen twijfel dat wij niet in staat zouden zijn geweest om de operaties uit te voeren die we hebben uitgevoerd zonder de producten die via AmeriCares door Baxter werden geleverd. De uitgevoerde operaties hielpen niet alleen bij het aanpakken van intraoperatieve problemen maar boden ook ondersteuning bij de behandeling van de patiënt na de operatie.

Dr. Robert Rice, een AmeriCares Outreach Partner

“Het lijdt geen twijfel dat wij niet in staat zouden zijn geweest om de operaties uit te voeren die we hebben uitgevoerd zonder de producten die via AmeriCares door Baxter werden geleverd”, aldus Dr. Robert Rice, een AmeriCares Outreach Partner. “De uitgevoerde operaties hielpen niet alleen bij het aanpakken van intraoperatieve problemen maar boden ook ondersteuning bij het behandelen van de patiënt na de operatie.”

Dr. Rice managet een privepraktijk in San Antonio maar heeft de afgelopen 28 jaar missiewerk gedaan in Latijns-Amerika en Mexico. Hij merkte op dat hij in het buitenland bij zijn ingrepen Baxterproducten heeft gebruikt die cruciaal waren voor het bieden van zorg voor zijn patiënten. Zelfs als ik ga met een team van ongeveer 50 mensen en 8 artsen is er altijd een enorm lange rij.

“Veel van mijn patiënten zijn boeren, dus het hen bieden van kwaliteitszorg betekent een enorm verschil als elke dollar, elk werkuur of elke geoogste bushel onmisbaar is voor je levensonderhoud”, aldus dr. Rice. “Dit zijn gewone, hardwerkende mensen en het maakt me blij om hen bij deze chirurgische missies te kunnen helpen.”