Toegang tot de gezondheidszorg

Toegang tot de gezondheidszorg

Wij zetten ons ervoor in om in samenwerking met onze partners als eerste aanwezig te zijn in tijden van crisis, met topkwaliteit producten en hulpmiddelen; ter verbetering van de toegang tot de gezondheidszorg  door middel van publieke en private samenwerkingsverbanden. Daarnaast voor het erkennen en huldigen van leveranciers van gezondheidssystemen en openbaar gezondheidsonderzoek die de klinische praktijk bevorderen en de patiëntenbehandeling uitbreiden.

Baxter-donated products arriving in Puerto Rico with Americares Emergency Response Flight. Photo Credit: Alejandro Granadillo/Americares.

Productdonaties

Als aanvulling op de filantropische ondersteuning van de stichting, werken wij proactief samen met partners op het gebied van de humanitaire hulpverlening. Samen met Americares, Direct Relief and Partners In Health zetten wij onze producten in voor tijden van crisis en richten wij ons op hulpbehoefende gemeenschappen waar onvoldoende zorg aanwezig is. 

Om dit te bereiken, hanteren wij een zogenaamde ”productie-voor-donatie strategie, waarbij we de kritieke behoeften van onze partnerorganisaties opnemen in onze productie- en distributieplannen, om zeker te stellen dat de mensen die zij helpen toegang hebben tot essentiële producten van Baxter.

Met trots kunnen we melden dat wij ook lid zijn van de Partnership for Quality Medical Donations (PQMD), een unieke alliantie van non-profit-organisaties en bedrijven, met als resultaat de ontwikkeling en ondersteuning van hoge standaarden op het gebied van medische en dienstverlenende donatie. 

Foto ter beschikking gesteld door Americares.

Baxter International Foundation Prize Programs

Foster G. McGaw Prize

Foster G. McGaw Prize LogoDe Foster G. McGaw Prize eert organisaties op het gebied van de gezondheidszorg voor hun uitstekende inzet voor de verbetering van de gezondheid en het welzijn van de mensen die zij bedienen, door middel van gemeenschapsbrede innovatieve samenwerking.

Deze jaarlijks uitgereikte prijs, beheerd door de American Hospital Association (AHA), kent $100.000 toe aan een winnende organisatie en $10.000 aan 3 finalisten.

Meer informatie >

Winnaar 2017

Winnaar 2016

William B. Graham Prize

William B. Graham Prize Award LogoDe William B. Graham Prize erkent de nationale of internationale bijdragen van gezondheidsdienstenonderzoekers, die analytische methoden toepassen voor het onderzoeken en beoordelen van de organisatie, financiering en/of levering van gezondheidszorgdiensten.

Deze jaarlijks uitgereikte prijs van $ 50.000 wordt beheerd door de Association for University Programs in Health Administration (AUPHA).

Meer informatie >

Winnaar 2018 >

Winnaar 2017 >

Episteme Award

Episteme Award LogoDe Episteme Award erkent buitengewoon onderzoek uitgevoerd door een verpleegkundige. Het doel van de prijs is het belonen van verpleegkundigen die buitengewone bijdragen leveren op het gebied van de gezondheidszorg.

De prijs van $ 15.000 wordt eens in de 2 jaar uitgereikt en wordt beheerd door Sigma Theta Tau, de nursing honor society.

Meer informatie >

Winnaar 2017 >

Winnaar 2015 >