Biochirurgie en weefselherstel

Wanneer de chirurg de bloedingen onder controle kan brengen en de weefsels snel kan sluiten, blijven complicaties beperkt en neemt de kwaliteit van de chirurgische procedures toe. Baxter is continu bezig met onderzoek en ontwikkeling en heeft doeltreffende oplossingen uitgewerkt die de chirurg helpen complicaties te behandelen en te voorkomen. We bieden een uitgebreid assortiment producten aan voor de hemostase, sluiting en het herstel van weefsels. Baxter biedt biologische producten, medische hulpmiddelen en instrumenten aan voor veilig opereren en de beste zorg voor de patiënten.

Hemostase

Baxter biedt een hemostatische gel aan die wordt aanbevolen bij chirurgische procedures om de hemostase te bevorderen, als stelping van een bloeding, die kan gaan van doorsijpeling tot een arteriële bloeding, door een ligatuur of andere gebruikelijke methode die niet praktisch of ondoeltreffend is.

Fibrinelijmen

Het menselijk lichaam bevat natuurlijke fibrine, die onmisbaar is voor het stelpen van bloedingen en herstellen van weefsels. Fibrinelijmen voor chirurgisch gebruik zijn een combinatie van fibrinogeen en trombine afkomstig van humaan plasma. Met de lijmproducten kan de chirurg hemostase bereiken, weefsels of materiaal aan elkaar lijmen, de wond sluiten en de wondgenezing bevorderen.

Wondsluiting en preventie van verkleving

Lekkage van lucht, bloed en vloeistof en de vorming van postoperatieve verklevingen zijn belangrijke complicaties. Baxter biedt een assortiment producten aan die deze complicaties kunnen voorkomen of de gevolgen ervan beperken.

Weefselregeneratie

Baxter biedt botsubstituten aan, van dura mater en membranen van biologische weefsels, voor de reconstructie en regeneratie van weefsels.