Baxter in België

Baxter International Inc. is een wereldwijd laboratorium, gespecialiseerd in gezondheidszorgen. Het ontwikkelt, vervaardigt en verhandelt producten die het leven redden en behouden van mensen die lijden aan complexe aandoeningen zoals hemofilie, immuunstoornissen, kanker, infectieziektes, nieraandoeningen of trauma’s. Baxter wendt zijn unieke expertise aan op het gebied van medische apparatuur, farmaceutische producten en biotechnologie om de zorgen verleend aan patiënten over de hele wereld verder te ontwikkelen. Baxter International Inc. heeft zijn hoofdkantoor vlakbij Chicago in de Verenigde Staten.

De eerste activiteiten van Baxter buiten de Verenigde Staten werden in 1954 in België uitgevoerd.

Vandaag stelt Baxter meer dan 2200 mensen te werk in België. Het bedrijf is gevestigd in Lessen waar het over een omvangrijke productie-eenheid beschikt. Daar worden onder meer de geneesmiddelen op basis van bloedplasma en de producten voor thuisdialyse vervaardigd. Daarnaast is er ook een Europees Distributiecentrum. Het Centrum voor Onderzoek & Ontwikkeling en de zetel van Baxter Belux zijn gelegen in Eigenbrakel.

Baxter is een gerespecteerde partner in de gezondheidszorg in België dankzij zijn sterke aanwezigheid in ziekenhuizen en thuiszorg. Bovendien is België het enige land ter wereld waar een perfusiezakje een “baxter” wordt genoemd. In zijn inspanningen om nieuwe technologieën en therapieën te ontwikkelen, onderhoudt het bedrijf nauwe banden en werkt het samen met alle Belgische spelers uit de gezondheidszorg.

Baxter biedt een divers gamma producten en geneesmiddelen aan maar vervult in België ook een pioniersrol op het gebied van bepaalde therapieën die onontbeerlijk zijn voor patiënten die lijden aan ernstige aandoeningen zoals hemofilie A, primaire immuundeficiëntie en nieraandoeningen die behandeld worden met thuisdialyse.

De studie van Vacature-Vlerick 2010 heeft uitgewezen dat Baxter in België beschouwd wordt als de 8ste meest aantrekkelijke werkgever.

Vestiging in Lessen

Baxter NV

 • Productievestiging van meer dan 75 000 m²
 • Het gedeelte Medical Products verzekert niet alleen de bevoorrading van de andere fabrieken van Baxter wereldwijd met basismaterialen voor de vervaardiging van kunststof zakjes maar staat ook in voor de productie van miljoenen zakjes voor peritoneale dialyse, perfusie van geneesmiddelen of voeding aan patiënten in het ziekenhuis of in de thuiszorg.
 • De productie-eenheid BioScience vervaardigt, zuivert en verpakt concentraten van immunoglobulines in vloeibare of gedroogde vorm voor intraveneuze injectie. Naast deze activiteiten analyseert en verpakt BioScience de ter plaatse vervaardigde afgewerkte producten en geneesmiddelen die afkomstig zijn van andere BioScience-vestigingen van Baxter om ze daarna over de hele wereld te verdelen.
 • Certificaten: ISO 9001, ISO 13485, ISO 14001
 • Vestiging gebouwd in 1970


Baxter Distribution Center Europe NV

 • Capaciteit van 54 000 paletten • Levert klanten in België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Oost-Europa
 • Vestiging gebouwd in 1996

Vestiging in Eigenbrakel

Baxter Belgium BVBA - Baxter World Trade N.V.

 • Directie, Marketing en Verkoop Belux
 • Europese reglementaire zaken
 • Europees coördinatiecentrum voor geneeskundige en nierproducten

Baxter R&D Europe SCRL

 • O&O-laboratorium gespecialiseerd in de ontwikkeling van nieroplossingen, transfusietherapieën en intraveneuze therapieën.
 • Kernvaardigheden : biochemie, cellulaire en moleculaire biologie, histologie, farmaceutische wetenschappen, materiaaltechnologie, analytische scheikunde, microscopie van elektronen en diverse technische specialiteiten.
 • Samenwerking met Belgische universiteiten (UCL, ULB & Universiteit Gent) evenals met onderzoeksorganisaties in Amsterdam, Maastricht en Parijs.
 • Certificaten ISO 9001:2000, ISO 13485:2003, ISO 14001