Wetenschappelijk onderzoek uitbreiden, als garantie voor de toekomst

Dankzij onze permanente inspanningen op het vlak van onderzoek en ontwikkeling telt onze geschiedenis talrijke innovaties, waaronder die van ons Belgisch R&D-centrum op het vlak van parenterale voeding en dialyse.

Een unieke combinatie van expertise

De wetenschappelijke kracht van Baxter schuilt in de combinatie van farmaceutische expertise, biotechnologie en medische apparatuur. Het Europees Centrum voor Onderzoek & Ontwikkeling van Baxter, gevestigd in Eigenbrakel, beschikt over een ruime waaier van kerncompetenties en is gespecialiseerd in de ontwikkeling van geneesmiddelen en medische apparatuur die een brug vormt tussen chemische en biologische geneesmiddelen. Het genereert nieuwe therapeutische oplossingen met de juiste verpakkingen.

Competenties delen, essentieel voor het onderzoek

R&D-teams en productie-eenheden werken nauw samen. Dankzij deze nabijheid konden we verschillende innoverende producten ontwikkelen zoals de oplossingen en 3-in-1-voedingszakjes of emulsies en oplossingen voor perfusie en dialyse in zakjes die niet uit pvc zijn vervaardigd. Baxter werkt ook samen met diverse universitaire onderzoekscentra en klinieken in Europa en is lid van Belgische centra voor uitmuntendheid en competitiviteit op het vlak van gezondheid.