Baxter in België

Baxter, een internationaal bedrijf met sterke verankering in België

In 1954 wilde Baxter zich voor het eerst buiten de Verenigde Staten vestigen. De keuze viel op België en zijn strategische positie in het hart van Europa. Het bedrijf is een economisch en maatschappelijk belangrijke actor die zich bewust is van zijn verplichtingen en in België meer dan 1.300 mensen te werk stelt en ongeveer 4.000 indirecte jobs genereert.

Lessen

Productiecentrum

De fabriek in Lessen is voor Baxter een van de zenuwcentra in de wereld, met 95% export van zijn productie

Lessen is het grootste Baxter-productiecentrum van oplossingen en emulsies voor parenterale voeding, die vervolgens onder ziekenhuizen over de hele wereld worden verspreid. Het bevoorraadt ook andere fabrieken van de groep door miljoenen zakjes voor peritoneale dialyse en de perfusie van geneesmiddelen te produceren.

Logistiek centrum

Sinds 1996 is in Lessen het belangrijkste Europees distributiecentrum van Baxter gevestigd. Dankzij het geautomatiseerde voorraadbeheersysteem kan het geneesmiddelen en medische apparatuur verzenden over de hele wereld.

  • Opslagcapaciteit van 54.000 pallets en behandeling van 293.000 dozen per week
  • 26 laad- en loskades voor de belevering van onze klanten overal ter wereld
  • Bevoorradingscentrum voor Baxter-eenheden en distributeurs over de hele wereld

 

 

Eigenbrakel

Centrum voor Onderzoek en Ontwikkeling

De R&D-activiteiten van Baxter in België zijn samengebracht in het nieuwe, geavanceerde centrum in Eigenbrakel. Het centrum biedt hoofdzakelijk plaats aan het internationale center of excellence voor de ontwikkeling van niertherapieën en parenterale voeding.

Maatschappelijke zetel België en Luxemburg

Ook de administratieve en commerciële zetel van Baxter Belux, medische en registratiezaken, EHS (milieu, hygiëne en veiligheid) evenals Europese en globale ondersteuning bevinden zich in Eigenbrakel.