Een duurzame visie op onze ontwikkeling

Onze medewerkers

Baxter wil een veilige en gezonde werkplek garanderen voor zijn medewerkers, een geest van integratie en diversiteit promoten, evenals gedrag gericht op ethiek, risico-evaluatie en compliance.

De gezondheid van zoveel mogelijk mensen bevorderen

Meer dan een miljard mensen over heel de wereld heeft geen toegang tot gezondheidszorg. Om hen te helpen, ontwikkelt Baxter producten die zijn aangepast aan de onzekere bewaringsomstandigheden in sommige landen. Naast gerichte filantropische acties schenken we ook producten aan diegenen die ze het meest nodig hebben.

Onze acties worden gecoördineerd door de Fondation Baxter International, die zich al meer dan 30 jaar inzet om medische zorgen toegankelijk te maken voor de minstbedeelden. In België zijn we ook actief in verschillende maatschappelijke projecten en steunen we ook organisaties zoals de Red mijn kind vzw in Brussel of het Kinderkankerfonds in Gent.

De milieu-impact van onze producten: verantwoordelijk handelen in de sector

Baxter streeft naar een milieuvriendelijk productieproces en wil de milieu-impact van zijn producten gedurende hun hele levensduur zoveel mogelijk beperken.

In het kader hiervan voert onze productievestiging in Lessen een uiterst ambitieus milieubeleid, of het nu gaat om het verminderen van het energie- en waterverbruik, het afvalvolume of het afvalwater.

Baxter wil het volume verpakkingsmateriaal van zijn geneesmiddelen en medische apparatuur tot een minimum beperken, zonder aan kwaliteit te moeten inboeten.

Het bedrijf heeft zijn Europees transportsysteem geoptimaliseerd en zijn koolstofvoetafdruk verminderd met een hele reeks maatregelen, zoals het vol laden van vrachtwagens tussen de productievestigingen en de distributiecentra van Baxter of de ontwikkeling van gecombineerd transport (spoor/weg/rivierschip). Baxter doet ook aan gedeeld vrachtvervoer, een innoverend initiatief van de groep dat o.a. bekroond werd met de Belgian Business Award for the Environment 2011 van Business & Society.